26/5/08

Φίλιππος Γραμματικόπουλος

Τον ανακαλύψαμε χάρη στον φίλο Γιώργο, ο οποίος πρώτα μας έστειλε την πολύ ενδιαφέρουσα αισθητικά διαφήμιση της Διεθνούς Αμνηστίας, η οποία μάλιστα βραβεύτηκε στις Κάννες το 2007. Στη συνέχεια βρήκαμε και άλλες δύο ταινίες του που επιβεβαιώνουν το ιδιαίτερο στιλιστικό του animation, σε ένα πολύ δουλεμένο και ατμοσφαιρικό ασπρόμαυρο.
Σύμφωνα με τα λιγοστά στοιχεία που βρήκαμε από εδώ και από κει για τον Φίλιππο Γραμματικόπουλο, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα, αλλά ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Βέλγιο. Σήμερα, φαίνεται πως ζει και εργάζεται στη Γαλλία. Έχει κυκλοφορήσει δύο κόμιξ και δύο μικρού μήκους ταινίες. Μάλιστα για την δεύτερη μικρού μήκους ταινία του, Ο Ρυθμιστής, απέσπασε το βραβείο καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη στη Δράμα.
Ελπίζουμε να δούμε περισσότερα από εκείνον, γιατί όχι και να τον γνωρίσουμε σε γαλλικά ή ελληνικά εδάφη. Το σίγουρο είναι πως είναι κρίμα που για τόσο αξιόλογους δημιουργούς δεν ακούμε πιο συχνά στη χώρα μας. Σας αφήνω να τον ανακαλύψετε χωρίς περιττά σχόλια.

Μ.Μ.



4 σχόλια:

soklamonios είπε...

Κορυφαίος ο Regulateur !

soklamonios είπε...

και της αμνηστίας τα σπάει!

Ανώνυμος είπε...

Pistos fan tou blog kai tou Grammatikopoulou o agapitos soklamonios ! Ante, perimenoume kai kati diko sou

Ανώνυμος είπε...

nai, perimenoume na grapseis kai to soundtrack tou blog